Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kormány készenléti hitelmegállapodást köt az MFB-vel az ISPA-programok társfinanszírozásának gördülékenysége érdekében.

A kormány - keddi döntése értelmében - úgynevezett készenléti hitelmegállapodást köt a Magyar Fejlesztési Bankkal, a közlekedési és környezetvédelmi projekteket szolgáló ISPA-programok társfinanszírozásának gördülékenysége érdekében. Ezt Boros Imre, PHARE-ügyeket koordináló tárca nélküli miniszter közölte a keddi kormányülést követően az MTI-vel.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány a 2001-2002-es költségvetésben 15-15 milliárd forintot különített el az EU által biztosított támogatások társfinanszírozására. Hozzátette: a készenléti hitelmegállapodásra azért van szükség, hogy esetleges átmeneti pénzhiány miatt egyetlen projekt kivitelezése se húzódjon el (például váratlan katasztrófahelyzet miatt). A miniszter kifejtette, hogy az ISPA-támogatások igénybe vételéhez a magyar államnak a teljes összeg körülbelül 40-45 százalékát kell biztosítania.

Boros Imre leszögezte: a kormány álláspontja szerint nemzeti érdek, hogy az ISPA-projektek megvalósuljanak. Végül kifejtette, hogy a hitelmegállapodás keretösszegét egyelőre nem határozták meg, mert célszerűnek látszik egy kisebb összegű, de úgynevezett revolving (újra feltölthető keret) jellegű megállapodást kötni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.