TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A kormány készenléti hitelmegállapodást köt az MFB-vel az ISPA-programok társfinanszírozásának gördülékenysége érdekében.

A kormány - keddi döntése értelmében - úgynevezett készenléti hitelmegállapodást köt a Magyar Fejlesztési Bankkal, a közlekedési és környezetvédelmi projekteket szolgáló ISPA-programok társfinanszírozásának gördülékenysége érdekében. Ezt Boros Imre, PHARE-ügyeket koordináló tárca nélküli miniszter közölte a keddi kormányülést követően az MTI-vel.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány a 2001-2002-es költségvetésben 15-15 milliárd forintot különített el az EU által biztosított támogatások társfinanszírozására. Hozzátette: a készenléti hitelmegállapodásra azért van szükség, hogy esetleges átmeneti pénzhiány miatt egyetlen projekt kivitelezése se húzódjon el (például váratlan katasztrófahelyzet miatt). A miniszter kifejtette, hogy az ISPA-támogatások igénybe vételéhez a magyar államnak a teljes összeg körülbelül 40-45 százalékát kell biztosítania.

Boros Imre leszögezte: a kormány álláspontja szerint nemzeti érdek, hogy az ISPA-projektek megvalósuljanak. Végül kifejtette, hogy a hitelmegállapodás keretösszegét egyelőre nem határozták meg, mert célszerűnek látszik egy kisebb összegű, de úgynevezett revolving (újra feltölthető keret) jellegű megállapodást kötni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.