<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Befejeződött a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató seprű- és kefegyártó Főkefe Kht. és két másik, hasonló feladatot ellátó cég integrációja - közölte a Főkefe Központ hétfőn.

A Főkefe, a Savaria Nett-Pack Kft. és a Rehabit Kft. egyesülésével a 3500 megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmazó Főkefe Magyarország egyik legnagyobb közhasznú társasága lett. A beolvadt két társaság a továbbiakban a Főkefe két gyáregységeként működik tovább.

A Főkefe Központ fő tevékenységi területe továbbra is a kefe-, és seprűgyártás, bérmunka tevékenysége keretében pedig különböző összeszerelés, csomagolás, címkézés hazai és nemzetközi partnereknek. A Savaria Nett-Pack Gyáregység szintén főleg kefe-, és seprűkészítéssel foglalkozik, valamint dosszié-, és dobozgyártással, kosárfonással, szövéssel, bérmunka tevékenységgel. A Rehabit Gyáregység fő tevékenységi köre a dossziégyártás.

Az állami támogatással működő közhasznú társaságok egyesülésére nem piaci okokból volt szükség - jegyzi meg a közlemény. Ezzel a lépéssel az Európai Unió gyakorlatához igazították a közhasznú tevékenységet. Ezek a társaságok ugyanis az unióban általában egy célszervezetben látják el az ilyen foglalkoztatás feladatát.

A három cég 2007-ben együttesen 6,253 milliárd forint bevételt ért el, amiből a központi költségvetési támogatás elérte a 3,977 milliárd forintot. A ráfordítások között a legnagyobb tétel a személyi jellegű 3,311 milliárd forinttal. Az elmúlt évet a Főkefe 143 millió forint úgynevezett közhasznú nyereséggel zárta.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.