2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Vasi Volán és a Békés Volán szakszervezetei kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak november 21-én reggel 6 és 8 óra között a Liga Szakszervezetek által az egészségbiztosítási reform és a nyugdíjazási szabályok miatt kezdeményezett országos tiltakozó napon - jelentette be Hoffmann Antal, a Békés megyei Közlekedési Szakszervezet és Németh Károly, a Vas megyei Közúti Közlekedés Független Szakszervezet képviseletében kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Csatlakozott a tiltakozáshoz a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Színházi Dolgozók Szakszervezetének győri alapszervezete is - jelentették be az új résztvevők a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A Liga Szakszervezetek több ágazatra kiterjedő sztrájkot és közös demonstrációt tervez a Kossuth térre, és további csatlakozókat vár a Társadalmi Szolidaritás Napja elnevezésű akcióhoz.

A sajtótájékoztatón Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke elmondta: elfogadhatatlan, hogy az egészségbiztosítót az állam akár részlegesen is privatizálja. Azt is visszautasítják, hogy bizonyos gépkocsivezetői munkakörökben az alkalmazott jármű típusától tegyék függővé a nyugdíjazás szabályait.

Bagi Béla, a MAGOSZ alelnöke kijelentette: a társadalombiztosítás ügye az egész ország, tízmillió állampolgár ügye. A jelenlegi rendszert kellene jobbá tenni - hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a villamosenergia-ipari szakszervezetek is csatlakoznak a demonstrációhoz.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!