2009. szeptember 24. 07:26

A jövő héten indítja első két kábelcsatornáját az Origo Zrt., az egyik egy életmódcsatorna lesz, míg a másik általános információk mellett a környezetvédelemre helyez kiemelt hangsúlyt.

A jövő héten indul a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában álló Origo Zrt. két tematikus televíziós csatornája, a Life Network és az Ozone Network.

Az előbbi csatorna életmódsorozatokat, kórházi dokumentumfilmeket és fikciós sorozatokat, valamint játékfilmeket, a későbbiekben pedig naponta jelentkező magazint kínál nézőinek, életmóddal, gyerekneveléssel, családdal, hétköznapinak tűnő, de létfontosságú problémákkal és kérdésekkel, gyógyászattal vagy éppen különleges betegségekkel foglalkozva.

A másik adó - időjárás- és közlekedési jelentések mellett - kiemelten foglalkozik olyan globális kérdésekkel is, mint a klímaváltozás, a fenntartható fejlődés, az alternatív erőforrások kérdése, az eltűnő világok vagy a környezettudatos életmódra nevelés.

Induláskor a csatornák a Magyar Telekom saját - közel egymillió háztartást elérő - műsorterjesztési   hálózatain lesznek láthatóak, de a társaság tervei szerint újabb kábeltársaságok bevonásával ezt egy év alatt megduplázzák.

MTI/Menedzsment Fórum