A 2500 négyzetméteres üzemben naponta 36 tonna úgynevezett komfort-terméket állítanak elő. A készételgyárban előhűtött készételeket - levest, tésztát, húsételt, egytál- és rakott ételt - főznek, hidegen, melegen is ehető falatkákat, szendvicseket készítenek. A Star Menü az iskolai, óvodai, kórházi közétkeztetésen kívül 23 féle terméket szállít a Tescónak, és németországi megrendelői is vannak.
Székely Anna hozzátette: októbertől 110 dolgozót foglalkoztatnak a gyárban. Az alkalmazottak zömében sármellékiek, közülük 23-an korábban munkanélküliek voltak. A helyieknek a FlyBalaton repülőtéren kívül - ahol 34 helybelit alkalmaznak - szinte csak a készételgyárban tudnak munkalehetőséget biztosítani – mondta el Szabó Vendel, a település polgármestere.
A Star Menü Kft. az üzem bővítésével a későbbiekben egy 4-500 főt foglalkoztató, hatalmas komplexumot szeretne kialakítani. Az újabb gyáregységekben speciális gyártósorokon diabéteszeseknek, lisztérzékenyeknek is készítenének mélyhűtött ételeket. A további tervek között szerepel egy konyha nélküli önkiszolgáló étteremlánc kiépítése, amit ugyancsak Sármelléken készült ételekkel látnának el - közölte az igazgató.