<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) ügyfelei közül péntekig közel 40 ezer biztosított átszerződési kérelmét fogadták be a kötelező gépjármű- felelősségbiztosítás (kgfb) kötésére jogosult biztosítók – közölte hétfőn Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője.

A szóvivő szerint az átkötések száma több biztosítónál meghaladja a tízezret (kgfb kötésére 14 biztosító jogosult). További jó pár tízezer biztosítottnak is az alkuszcégeknél van már a kérelme. Az ügyfelek komolyan veszik a határidőt, gyorsult az átkötések tempója - mondta a szóvivő.

Még négy nap van az átkötésekre. Aki nem köt új szerződést, augusztus 15-e után nem vehet részt a közúti közlekedésben, ha mégis megteszi, akár százezer forintos pénzbírsággal is sújtható, amennyiben egyben ő az üzemben tartó is.

A megszűnés előtt álló egyesület honlapja már nem érhető el, a PSZÁF azonban külön MÁV ÁBE felületet nyitott honlapján, ahol megtalálható az egyesület ügyféltájékoztatója, a kgfb-vel foglalkozó biztosítók elérhetősége, és az ügyfelek által leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszok.

A PSZÁF és az egyesület emellett a napokban valamennyi megyei napilapban hirdetéseket adott fel, amelyekben tájékoztatja a MÁV ÁBE ügyfeleit az egyesület tevékenységi engedélyének visszavonásáról és az átszerződéssel kapcsolatos tudnivalókról. Kedden a fővárosi lapokban is megjelennek hirdetések.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.