2007. december 7. 11:49

Rupert Murdoch fiatalabb fia, James lemond a brit BSkyB vezérigazgatói posztjáról, hogy átvegye a News Corp ázsiai és európai részlegének irányítását. A kinevezéssel valószínűvé vált, hogy ő lesz a nemzetközi médiabirodalom örököse.

A 34 éves Murdoch a News Corporation európai és ázsiai részlegének elnöke és vezérigazgatója lesz, feladatai közé tartozik a nemzetközi műsorsugárzás, a nyomtatott és az internet divízió irányítása a Start TV ázsiai műholdas televíziótól kezdve a Sky Italiáig - értesült a Reuters.  

A BSkyB-nél továbbra is vezetői pozícióban marad nem ügyvezetőként, helyettesítve a 76 éves Rupertet, és a helyére Jeremy Darroch kerül, a csoport eddig pénzügyi vezetője, aki a brit pay-TV céget is irányítja.

James Murdoch újra csatlakozik a News Corp igazgatói tanácsához is, amelyben már dolgozott 2000-től 2003-ig és Peter Cherninnek, a News Corp elnökének és ügyvezető igazgatójának kell beszámolnia a munkájáról.

James Londonban fog dolgozni, ahol jelenleg is végzi a munkáját. Rupert méltatta fia érdemeit, szerinte egy tehetséges vezetőről van szó, aki már bizonyított a Sky-nál.

További karrier híreinket Egyről kettőre rovatunkban olvashatják. 

Menedzsment Fórum