1p

Rupert Murdoch fiatalabb fia, James lemond a brit BSkyB vezérigazgatói posztjáról, hogy átvegye a News Corp ázsiai és európai részlegének irányítását. A kinevezéssel valószínűvé vált, hogy ő lesz a nemzetközi médiabirodalom örököse.

A 34 éves Murdoch a News Corporation európai és ázsiai részlegének elnöke és vezérigazgatója lesz, feladatai közé tartozik a nemzetközi műsorsugárzás, a nyomtatott és az internet divízió irányítása a Start TV ázsiai műholdas televíziótól kezdve a Sky Italiáig - értesült a Reuters.  

A BSkyB-nél továbbra is vezetői pozícióban marad nem ügyvezetőként, helyettesítve a 76 éves Rupertet, és a helyére Jeremy Darroch kerül, a csoport eddig pénzügyi vezetője, aki a brit pay-TV céget is irányítja.

James Murdoch újra csatlakozik a News Corp igazgatói tanácsához is, amelyben már dolgozott 2000-től 2003-ig és Peter Cherninnek, a News Corp elnökének és ügyvezető igazgatójának kell beszámolnia a munkájáról.

James Londonban fog dolgozni, ahol jelenleg is végzi a munkáját. Rupert méltatta fia érdemeit, szerinte egy tehetséges vezetőről van szó, aki már bizonyított a Sky-nál.

További karrier híreinket Egyről kettőre rovatunkban olvashatják. 

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!