1p

A Balaton szelet piaci versenyszabadságának biztosítását is feltételül szabta az Európai Bizottság ahhoz, hogy az amerikai Kraft élelmiszercég megvásárolhassa a Danone cég ostyagyártó részlegét.

Pénteken kiadott közleménye szerint Brüsszel hozzájárul a felvásárláshoz, de ahhoz több feltételt szabott, köztük azt, hogy a cég mondjon le a birtokában lévő néhány nemzeti márkáról: spanyol, cseh, szlovák, belga ostyás csokoládéfélékről és a magyar csokiról.

Ami a Balaton szeletet illeti, a bizottság úgy ítélte meg, hogy az ügylet megzavarhatja a versenyt a magyar piacon. Amennyiben azonban a Kraft megválik e terméktől, az aggodalmak megoldódhatnak.

A Kraft Foods Inc., a világ legnagyobb aprósütemény-gyártója júliusban jelentette be, hogy 5,3 milliárd eurót ajánlott a Groupe Danone SA kekszegységéért. Az üzlet létrejöttével a Kraft többek között Franciaországban, Olaszországban és Lengyelországban is a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező gyártó lesz.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!