2p

Az Astoriánál lévő East-West Business Center területe kétezer négyzetméterrel 22 ezer négyzetméterre bővült, a 10 millió eurós beruházás majdnem két évig tartott - hangzott el az irodaház bővítésének és átépítésének ismertetésén szerdán.

Budapest első A-kategóriás irodaházát a Skanska építtette 1991-ben, jelenlegi tulajdonosa a 400 millió euró tőkével rendelkező AIB Polonia Property Fund Lp ingatlan alap, amely Budapesten az Óbuda Gate irodaházat is birtokolja.

A bővítési munka azért húzódott majdnem két évig, mert a szellőző-hűtő-fűtő rendszert csak éjszaka, illetve hétvégeken cserélhették, a bérlők ugyanis mindvégig az épületben voltak.

A régi irodák bérleti díja havonta, négyzetméterenként 17 euró, az újaké 19-25 euró között van, az üzemeltetési költség fajlagosan 6,36 euró. Az épület irodáinak 80 százalékára már megkötötték a bérleti szerződést; a bérbeadást, valamint az üzemeltetést a Cushman and Wakefield végzi.

A tulajdonos AIB Polonia ingatlan alap 2003-ban jött létre, irodaházak, raktárak és üzletházak vannak a portfóliójában, illetve ilyen fejlesztéseket finanszíroz. A befektetések mintegy 80 százaléka Lengyelországban található. A 400 millió euró tőke jelentős része ír befektetőktől származik, de 10 millióval részesedik az AIB Capital Markets is. Utóbbi leányvállalata, az AIB PPM Sp z.o.o. kezeli az alapot.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!