2001. szeptember 13. 11:00

A ma közzétett adatok alapján, úgy tűnik az államháztartás a terveknek megfelelő hiánnyal küzd, és a költségvetés kiegyensúlyozottnak látszik.

Az államháztartás bevételei 2OO1 augusztus végéig az előirányzat 65.3%-ára rúgtak, szemben az elmúlt év hasonló időszakával, amikor ez az érték 62.2% volt. A éves előirányzat 61.2%-a került ebben az időszakban elköltésre, mely csak kis mértékben haladta meg a tavalyi értéket, így az államháztartás gazdálkodásának első 8 hónapja továbbra is kiegyensúlyozott volt, összességében az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult.

Az időarányos bevételek kissé elmaradtak az időarányostól, az eltérés azonban nem volt jelentős Az államháztartás egyenlege az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult, a 493.2 mrd-os éves előirányzat 41%-a, 2O2.4 mrd Ft lett.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.