2p

Az önkormányzat már korábban elfogadott komplex kikötőfejlesztési programjának részeként zöld utat kapott a Duna-Dráva Cement (DDC) Kft. mohácsi kikötőépítési programja is, miután a helyhatóság úgy döntött, a beruházáshoz szükséges többhektáros területet 500 millió forintért eladja a cégnek - erősítették meg a Napi Gazdaság információit a városházán.

A DDC egy olyan, elsősorban saját szükségleteit kielégítő, döntően a beremendi gyárat kiszolgáló kikötőt és logisztikai központot kíván építeni a Duna-parton, amely évente mintegy félmillió tonna, főként a cementgyártáshoz szükséges alapanyag megmozgatására alkalmas. Az önkormányzattal egyeztetett előzetes tervek szerint az új kikötőben egyszerre két hajó tud majd ki-, illetve berakodni.

Az ide telepítendő berendezések alkalmasak lesznek nagy tömegű folyami kavics osztályozására, illetve átrakodására. Az építkezés a szükséges engedélyek beszerzése után, várhatóan 2010-ben kezdődik, s 2011 végén az új kikötő már használható lesz.

A polgármesteri hivatalban elmondták: a DDC beruházása nem befolyásolja az önkormányzatnak azt a korábbi tervét, amely szerint saját erőből, pályázati forrásokból, valamint vállalkozói tőke bevonásával új közforgalmú kereskedelmi kikötőt is kívánnak építeni.

A közel négymilliárd forintos beruházás megvalósításáról már korábban döntött a helyhatóság, sőt immár a szükséges engedélyek nagy része is rendelkezésre áll. Az új kikötőben a szállítmányozási, ki- és berakodási, tárolási lehetőségek mellett egy sor más szolgáltatást is kínálnak majd, írja a Napi Gazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!