2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Logisztikai, kereskedelmi lehetőségeket kínáltak Kínában nagykanizsai városvezetők és üzletemberek, akik együttműködési megállapodást kötöttek Hebei (Hopej) tartomány székhelyével - tájékoztatta az MTI-t a dél-zalai város polgármestere.

Marton István elmondta: a csaknem tízmillió lakosú, Pekingtől 280 kilométerre fekvő Shijiazhuang város vezetőivel négypontos együttműködési megállapodást írtak alá hatnapos útjuk során. A dokumentum szerint évente ellátogatnak egymáshoz a két város delegációi, fejlesztik a gazdasági-kereskedelmi kapcsolataikat, támogatják egyetemisták, oktatók, kutatók cserekapcsolatait, valamint a kulturális csoportok bemutatkozását.

A nagykanizsai önkormányzat háromfős delegációját négy üzletember és a sármelléki FlyBalaton repülőtér vezetői kísérték el a Pekinget körülölelő Hebei tartományba. Marton István úgy látta: az ottani viszonyok között közepesen fejlettnek tartott régióban jelentős az autó-, a textil- és a gyógyszeripar.

A zalai város főként elhelyezkedésével és kereskedelmi múltjával számíthat a kínaiak figyelmére - fogalmazott a polgármester. Szerinte a távol-keletiek számára vonzó lehet, hogy Nagykanizsától Budapest, Bécs, Pozsony, Ljubljana és Zágráb, vagyis öt főváros alig kétszáz kilométer távolságra fekszik és közel van az Adriai-tengerhez is.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!