<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A kínai eladások felfutása miatt a vártnál jobb negyedévet zárt a Nokia finn távközlési berendezésgyártó vállalat.

A világ harmadik legnagyobb távközlési eszközgyártója a szeptember végéig tartó harmadik negyedévben 391 millió eurós üzemi eredményt ért el a bevétel 95 százalékáért felelős hálózati üzletágban, ami az értékesítési árbevétel 13,6 százalékának felel meg. A Reuters hírügynökség által megkérdezett elemzők ennél lényegesen kisebb, 297 millió eurós üzemi eredményt vártak, bevételarányosan 10,2 százalékosat. A Nokia árbevétele 3,03 milliárd euró volt a harmadik negyedévben, ami két százalékponttal marad alatta az egy évvel korábbinak. A kisebb bevétel oka az észak-amerikai és európai eladások lassulása.

Annak ellenére, hogy az értékesítési árbevétel csökkent, a távközlési hálózati üzletág kiemelkedő nyereségességet ért el, különösen Kínában - mondta egy elemző. Kínában 27 százalékkal nőttek az eladások a szélessávú és a globális hálózati szolgáltatások területén is. A finn vállalat egyúttal bejelentette, hogy 4 milliárd eurót juttat vissza a részvényeseknek osztalékfizetés és részvény-visszavásárlás formájában a következő években.

A Nokia októberben megkapta a hatósági jóváhagyást a francia Alcatel-Lucent 15,6 milliárd eurós felvásárlására is. A Nokia tavaly értékesítette mobiltelefon üzletágát a Microsoftnak, idén augusztusban pedig navigációs részlegét három német autógyártónak. A finn vállalat részvényárfolyama 9 százalékkal ugrott meg csütörtökön a helsinki tőzsdén a bejelentés után.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.