2001. február 22. 11:00

Két-három éven belül az országban 4-5 százalékos lehet az infláció - mondta Járai Zsigmond csütörtökön Budapesten, miután átvette az MNB-elnöki kinevezéséről szóló okmányt.

Két-három éven belül az országban 4-5 százalékos lehet az infláció - mondta Járai Zsigmond csütörtökön Budapesten, miután átvette az MNB-elnöki kinevezéséről szóló okmányt Mádl Ferenc köztársasági elnöktől, a Parlamentben. A Magyar Nemzeti Bank új elnöke március 2-án foglalja el posztját.

Járai Zsigmond szerint 2006-2007-ben az ország tagja lehet az Európai Monetáris és Gazdasági Uniónak (EMU), miután reményei szerint Magyarország 2004-ben belép az Európai Unióba.

A jegybank-elnök nem tervez jelentős személyi változásokat az MNB-ben, néhány poszton azonban az általa felkért szakemberekkel kíván dolgozni.

Újságírói kérdésre közölte: ha a jegybank-törvény változtatása során egy alelnöke lenne az MNB-nek, arra ő Auth Henriket, a Postabank jelenlegi vezérigazgatóját fogja javasolni. Ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette: ha nem merül fel új tény, akkor a bécsi CW-bank ügyét lezártnak tekinti.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés