2p

Egy nap alatt megduplázta értékét a Wall Streeten tegnap debütált Linkedln.

Hatalmas érdeklődés követte a közösségi oldalt működtető Linkedln csütörtöki tőzsdei debütálását. A társaság részvényeiért - amiket a kibocsátás során 45 dollárért lehetett megvenni -  a tegnapi kereskedés derekán 125 dollárt is megadtak. Később ugyan csökkentek az árak és a jegyzés 100 dollár alá esett, de a 94,25 dolláros záróár is 110 százalékos hozamot jelent egy nap alatt.

A szakmai kapcsolatépítésre specializálódott oldalt működtető cég részvényei iránt egyébként már a jegyzés során is nagy volt a tülekedés, az előzetesen 32 és 35 dollár között meghatározott jegyzési sávot előbb 42 és 45 dollár közzé emelték, majd a plafonon, vagyis 45 dolláron történt meg a kibocsátás.

Ezzel a záróárral a piac 8,9 milliárd dollárra értékelte a céget, amelynek tavaly mindössze 243 millió dollár bevétele és 15,4 millió profitja volt. Vagyis a tavalyi profitra vetített P/E mutató 578 (!), így nem lehet csodálkozni azon, hogy sokan dotkom lufi 2.0-ról beszélnek.

A 100 millió regisztrált tagot és 3900 vállalati ügyfelet magáénak tudó LinkedIn kirobbanó debütálása után várhatóan megindulnak a közösségi oldalakat működtető társaságok a Wall Street irányába. A legnagyobb és legtöbb befektetőt izgató kérdés persze az, hogy mikor jön a 600 millió tagot felmutató és legutoljára 70 milliárd dollárra értékelt Facebook IPO-ja.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!