<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szeptember 1-től bevezeti a kisgyermeket nevelő szülőknek járó kedvezményes bérletet a BKV. A 3250 forintos szelvények forgalmazása augusztus 26-án kezdődik.

Az új bérlettípus igénybevételére azok jogosultak, akik budapesti lakcímmel rendelkeznek, és gyermekgondozási segélyben (gyes) vagy gyermeknevelési támogatásban (gyet) részesülnek - áll a közleményben.

A kisgyerekes bérlet a BKV valamennyi járművén használható lesz Budapest közigazgatási határán belül, és korlátlan számú utazásra érvényes, a többi budapesti havi bérlethez hasonlóan. A szelvény használatához egy kétszáz forintos bérletigazolványt kell kiváltani, amelynek sorszámát rá kell írni a szelvényre, mert az csak így érvényes utazásra.

A bérletigazolvány kiadásához szükséges a jogosult személyi igazolványa és lakcímkártyája, egy igazolványkép, valamint a gyes-ről vagy gyet-ről kapott, hat hónapnál nem régebbi eredeti igazolás vagy az azt megállapító határozat bemutatása - tudatta a BKV Zrt.

A bérleteket egy évre, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamára érvényesítik.

Áprilisban csaknem ötven kisgyermekes szülő és szimpatizáns nevében nyújtottak át petíciót a kisgyermekes bérlet bevezetéséért a Fővárosi Közgyűlést képviselő John Emese liberális frakcióvezetőnek. Akkor a képviselő az MTI-nek elmondta: 2007 decemberében a Fővárosi Közgyűlés már beiktatta a BKV tarifarendeletébe a tanuló- és nyugdíjasbérlet árával megegyező összegű kismamabérletet.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.