2p

Az Axel Springer AG azt tervezi, hogy eladja a ProSiebenSat 1. televízióban meglévő 12 százalékos részesedését egy több mint 509 millió eurós üzlet keretében - jelentette be a német társaság kedden.

Az eladásról a Springer a KKR/Permira amerikai-brit befektetési társasággal, a többségi társtulajdonossal törekszik megállapodásra. Az ár részvényenként 19,4 euró. Az üzletet a német médiakoncentrációt ellenőrző hatóságnak is jóvá kell még hagynia.

A német kiadóvállalat azután döntött a televízióból történő kiválásról, hogy az év elején sikertelenül próbálkozott a ProSiebenSat 1. cég feletti teljes ellenőrzés megszerzésével. Ez a cég működteti a Sat.1, az N24, a ProSieben és a Kabel 1 televíziós csatornákat.

Az üzletet a német trösztellenes hatóság akadályozta meg, mivel érvelése szerint a Springer meghatározó szerepet szerzett volna a reklámpiacon az RTL-t tulajdonló Bertelsmannal és más német médiatulajdonosokkal együtt.

A médiapiacot ellenőrző hatóság pedig azt kifogásolta, hogy a Bild-lapokat is kiadó Springer az üzlet révén túlságosan erős szerephez jutott volna a közvélemény befolyásolásában. A Springer elutasította, hogy adott esetben megváljon a ProSiebenSat 1. egyik televíziójától.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!