1p

Aránytalanul soknak tartotta a rá hárított közfeladatokat, ezért kiszállt a kormányzati negyed projektjéből a Demján Sándor nevével fémjelzett TriGránit csoport - írta információkra hivatkozva a pénteki Népszava.

Ezzel akár jelentősen késhet a Nyugati pályaudvar szomszédságába tervezett beruházás, mivel a szerdára kidolgozott településrendezési szerződés tervezete szerint a Westend City Center második ütemét építő Pólus Holding Zrt.-nek kellett volna megvalósítania az infrastrukturális fejlesztések nem kis részét.

A lap értesülése szerint a Demján Sándor nevével fémjelzett társaság nyolcmilliárd forintot szánt azokra a fejlesztésekre, amelyeket a közfeladatok közül át kellett volna vállalnia, ám számításaik szerint a szerdai fővárosi egyeztetésre előkészített szerződéstervezetben ez az összeg húszmilliárd forintra szökött fel. A cégcsoportnak kellett volna gondoskodnia a Ferdinánd híd elbontásáról és helyére az alagút megépítéséről. Az ő dolguk lett volna a Podmaniczky utca kiszélesítése. A négyoldalú szerződésben 3,5 milliárd forintot vállalt volna a kiadásokból a kincstár - olvasható a Népszavában.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!