2016. szeptember 13. 13:52

A Samsung Electronics igazgatótanácsa jóváhagyta a nyomtató üzletág HP Inc. számára történő eladását.

Piaci információk szerint a HP egymilliárd dollárért veszi meg a Samsung nyomtató üzletágát. A két társaság már megállapodott az üzletről. A döntés hátterében a koreai cég szerint az áll, hogy a fontos üzleti területekre kívánnak fókuszálni.

A Samsung a nyomtató üzletág teljes globális üzemeltetése mellett eszközöket és szabadalmakat is elad. Ez a HP számára azért fontos, mert az asztali nyomtatóknál ugyan piacvezető, de a növekedéssel kecsegtető nagygépek piacán kisebb a részesedése. A felvásárlással így a HP technológiát is vásárol a Samsungtól, a lézernyomtatókhoz szükséges főalkatrészt is le tudják majd gyártani saját maguk.

Ezek a legmenőbb testen hordható elektronikus eszközök


A megállapodás szerint a Samsung a HP nyomtatóit a koreai piacon továbbra is Samsung márkanév alatt fogja árulni. A tranzakció a vonatkozó szabályozási engedélyek függvényében várhatóan egy éven belül lezajlik. A 6000 alkalmazottal rendelkező nyomtató üzletág, a kínai székhelyű gyártás, valamint a több mint 50 globális értékesítési iroda 2015-ben 2 milliárd koreai wonos bevételt hozott.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.