Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Támadás a kínai kultúra ellen - efféle szemrehányásokat kap a Starbucks kávéházlánc Pekingben. Az amerikai vállalkozás sikerként könyvelte el, hogy a néhai császári palota mellett, a Tiltott Városban nyitott egy kávézót. Most azonban be is zárhatja - írja a Der Spiegel a Financial Times-ra hivatkozva.

A császárvárosban nem kell a szendvics

A Starbucks-üzlet, amely a palotamúzeum közelében van, nemsokára bezárhat - tudósít a Financial Times. Ennek alapja pedig egy online tiltakozás, amelyre egy patriotista blogger hívta a kínaiakat.

Nem ez az első eset, hogy a kínai nacionalisták tiltakozásra szólítanak fel valamilyen nyugati céggel szemben. Néhány napja az állami média adta hírül, hogy a Wrigleys egyik tévés reklámjában felhangzik a kínai himnusz, amely sérti a nemzetet. Az eladási adatok ezt követően meredeken zuhanni kezdtek Kínában. Három éve pedig egy Nike-reklámot tiltottak be, amelyben egy amerikai kosárlabdázó egy kungfu mesterrel és egy sárkánnyal harcolt - és legyőzte őket.

Mindenekelőtt az internet alakította át a kínai nemzeti mozgalmakat. A 123 millió felhasználó az országban igencsak szenvedélyesen képes reagálni, ha felszólítja valaki - például a közkedvelt tévés műsorvezető, Rui Csengdzsang. Blogjában a Starbucks Tiltott Városban lévő boltja ellen lépett fel: "Ez nem globalizáció, ez visszaélés a kínai kultúrával".

Hat éve működik

Hat évvel ezelőtt, amikor a Starbucks megnyitotta boltját, hangos volt az ellenállás, ám hamar abbamaradt. Azt nem tudni, miért éledt fel megint. Kiváltképp azért, mert a hitelkártyavállalkozás, az American Express sokkal inkább jelen van a Tiltott Városban a reklámjaival. Ezzel szemben a Starbucks tisztában volt azzal, hogy óvakodnia kell, és le kell mondania a kültéri reklámokról.

Ennek ellenére az állami hírügynökség idézett egy múzeumi dolgozót, aki elmondta: a Starbuckst egy nagy felújítás keretén belül kitehetik az épületből. Júniusig a két félnek közös megoldást kell találnia. A vállalatnál annyit közöltek: óvni kell a Tiltott Város történelmét és kultúráját, és a környezetnek megfelelően és azt tiszteletben tartva kell ténykedni.

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:

Húszezer kávéházat vezetne a Starbucks
Egerek árasztották el a kávézót
A McDonaldsot is lenyomná a Starbucks

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.