2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Leállítja lakossági hitelezését, három éven belül megszünteti magyarországi tevékenységét, és elbocsátja 282 dolgozóját a Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) - adta hírül kedden az Index internetes hírportál.

A világ egyik legnagyobb pénzügyi csoportja megszünteti a lakossági hitelek értékesítését Magyarországon. A pénzintézet május 15-éig bezárta Magyarországon működő kilenc - három budapesti, valamint békéscsabai, debreceni, kecskeméti, miskolci, pécsi és szegedi - fiókját.

A bank munkatársai az Indexnek elmondták: a továbbiakban ügyfeleiket elsősorban telefonon és postai úton szolgálják ki, a már benyújtott hiteligénylésekről pedig május végéig döntenek, új hiteligényléseket azonban nem fogadnak be.

A HSBC fokozatosan vonul ki Magyarországról, de tevékenységünket nem szüntetik meg, csak az értékesítéssel hagynak fel. "Az áruhitelek esetében partnerenként eltérő időpontban, szerződéses kötelezettségeinknek eleget téve fog megszűnni az értékesítés" - idézi a pénzintézet írásos válaszát az Index.

A teljes bezárást 2012-re tervezik, akkorra a jelenlegi 282 fős dolgozói állomány minden tagját elbocsátják.

A HSBC tavaly májusban jelent meg a magyar piacon a 2001-ben alapított Beneficial Magyarország Pénzügyi Zrt. felvásárlásával.

A HSBC idén márciusban jelentette be, hogy felszámolja az Egyesült Államokban fogyasztói hitelnyújtási tevékenységét, és ez 6.100 fős leépítést jelent. A cég 2008-as adózás előtti eredménye 19,9 milliárd dollár volt, ez 18 százalékos csökkenés 2007-hez képest.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!