2008. január 24. 15:24

Kmetty József, a Kürt Zrt. vezérigazgatója lett a Menedzsment Fórum – mfor.hu "Legjobb Főnök 2007" szavazásának győztese. Az Év Menedzsere címet Wáberer György, az Év Fiatal Menedzsere címet Oszkó Péter nyerte el a Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ) döntése értelmében.

Kmetty mindig higgadt marad

A két szavazás egy időben zajlott, és a díjakat is egy helyen, január 26-án a budapesti Marriott Hotelben megrendezendő  XIV. Menedzserbálon vehetik át a győztesek. A „Legjobb főnök 2007” versenyt a Menedzsment Fórum (www.mfor.hu) szervezte, főtámogatónk a MOSZ és a Gazdasági Rádió volt, mely szervezetek egyben a szakmai zsűritagságot is betöltötték.

A versenyre több mint százan jelentkeztek, ebből választotta ki a szakmai zsűri a tíz döntőst, majd a közönség és a zsűri szavazatait fele-fele arányban súlyozva választották meg Kmetty Józsefet, a Kürt Zrt. vezérigazgatóját. A versenyzők kizárólag kollégáik jelölése által kerülhettek be a versenybe, egy indoklás megfogalmazásával. Az értékelésnél figyelembe vették az indoklást, az mfor.hu által készített villáminterjút és a cég teljesítményét.

Kiválóan motivál a Legjobb Főnök

Kmetty Józsefet a következő szavakkal ajánlották a KÜRT dolgozói a zsűri és az olvasók figyelmébe: "…fiatal, dinamikus és következetes vezető, ezért szakmailag és emberileg is felnézünk rá. Stratégiai gondolkodásmódja, előremutató tervei kifogyhatatlan motivációforrást jelentenek számunkra, a legbonyolultabb üzleti helyzetekben is higgadtan, objektívan reagál."

A KÜRT vezérigazgatója 1991-ben került az információbiztonságban és adatmentésben kiemelkedő vállalatcsoporthoz, ahol igen rövid idő alatt jelentős karriert futott be. A műszaki végzettségű, ambiciózus és felkészült szakember hamarosan a cég menedzsmentjének tagja lett. 1998-tól az időközben részvénytársasággá alakult KÜRT kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be, majd 2004 októberében kinevezték vezérigazgatónak.

Wáberer birodalma töretlenül fejlődik

Kmetty József szellemi atyja és egyik kidolgozója volt a cég információbiztonsági portfóliójának, amely azóta a vállalat valaha volt legsikeresebb üzletágává vált. Szintén a vezérigazgató nevéhez fűződik a stratégiai tanácsadás bevezetése, és az ő irányítása alatt vált a KÜRT nemzetközi vállalatcsoporttá.

A térség fuvarozója az Év Menedzsere

A Menedzserek Országos Szövetsége által 13. alkalommal meghirdetett „Az év menedzsere” címek odaítéléséről 13 tagú zsűri döntött. „Az év menedzsere 2007” pályázat győztese Wáberer György, a Waberer’s Csoport elnök-vezérigazgatója lett.

A zsűri indoklása szerint „a Waberer’s ma Kelet-Közép-Európa meghatározó fuvarozója, Európa 16. legnagyobb komplex, szállítmányozási-logisztikai szolgáltatója.

Fejlődésének dinamikája töretlen, gazdasági súlyával, magas szintű szolgáltatásaival hozzájárul az ország és a térség számos gazdasági szereplőjének eredményeihez, végső soron az ország gazdasági erejének növekedéséhez.”

Sikerrel újított az Év Fiatal Menedzsere

Oszkó fejlesztette a cég arculatát

A nyolcadik alkalommal kiírt „Az év fiatal menedzsere” díjat Dr. Oszkó Péter, a Deloitte Zrt. elnök-vezérigazgatója kapta. 2007 nyarától a cég adótanácsadói üzletágának irányítása mellett a teljes vállalat vezetésének feladatait is ő látja el. Sikerrel végezte el a cég piaci arculatának megőrzésével, kialakításával, továbbfejlesztésével kapcsolatos feladatait; hangsúlyos szerepet játszott továbbá a Deloitte ügyfélkörének további bővítésében, kapcsolatrendszerének továbbépítésében, szolgáltatási kínálatának fejlesztésében.

Irányítása alatt az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektet a cég a munkatársak iparági tapasztalatainak bővítésére, az innovatív tanácsadói szolgáltatások fejlesztésére.

Az ezen időszakban megjelent egyedi, újszerű szolgáltatások közé tartozik a K+F folyamatokkal illetve az állami támogatásokkal kapcsolatos tanácsadás, az engedélyezett gazdálkodói státusz megszerzését segítő szolgáltatások, az értékpapírosítással kapcsolatos tanácsadás és számos más olyan, különösen a pénzügyi, energia- és ingatlanszektort érintő szolgáltatási terület, amely nem csupán iparági szaktudást, hanem az egyes üzletágak szakértőinek gördülékeny és folyamatos együttműködését is feltételezi.

Az mfor.hu ezúton is gratulál a nyerteseknek!

Menedzsment Fórum