2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csökken az internetezés fejlődésének üteme hazánkban – állította az egyik piackutató cég vezetője a Tihanyban megrendezett Internet Hungary szakmai konferencia nyitó napján. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az mfor.hu-nak úgy nyilatkozott: az információs és kommunikációs ágazat lehet a II. Nemzeti Fejlesztési Terv haszonélvezője.

Duránszki: megtorpant az internetezés növekedése

Duránszki: megtorpant az internetezés növekedése

Változott a helyzet, amikor a politikusok levonultak a pódiumról. Duránszkai Gábor, a TNS Magyarország piackutató cég vezetője nem festett rózsás képet a hazai internetezésről. Mérési adatokra azt állította: az utóbbi néhány negyedévben megtorpant az internetezés növekedése. Ugyancsak statisztikákból olvasta ki azt, hogy az internetezők körében az utóbbi öt esztendőben nem történt áttörés: továbbra is több férfi internetezik, mint nő, változatlanul a 15-29 éves korosztály dominálja a rendszeresen netezők társadalmát, és változatlanul felülreprezentált a főváros.

Duránszkai Gábor a TNS nevében előrejelzésre is vállalkozott: hazánkban a következő három hónapban tovább folytatódik az internetezés bővülésének a lassulása, a penetráció növekedése legfeljebb két százalékot fog elérni. A bővülés továbbra is a 15-29 éves korosztályból fog táplálkozni.

Simó György, a T-Online Magyarország vezérigazgatója a piackutató előrejelzésre reagálva kiemelte: az internetezés fejlődése a következő 3-5 évben nem fog lelassulni. A szélessávú internetezés elterjedése megállíthatatlanná teszi a fejlődést: a következő 5-7 évben a szélessávú elérések penetrációja hazánkban el fogja érni az európai átlagot - jósolta a vezérigazgató. Konkrét amerikai példákkal illusztrálta, hogy a televízió ellenében is teret nyer az internet. Tíz éven belül a magyar lakosság 80-85 százaléka valamilyen hálózaton szélessávú internet-eléréssel fog rendelkezni.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!