2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bezárja győri, immár mindössze ötven dolgozót foglalkoztató régi üzemét a Győri Keksz Kft., és a gyártást egy Győrben vagy közvetlen vonzáskörzetében lévő telephelyre vinné, számol be a Napi Gazdaság.

A vállalat a közelmúltban azzal a kéréssel fordult Borkai Zsolt polgármesterhez, hogy a helyhatósággal együttműködve szeretnének új telephelyet keresni. A kft. a Negro gyártását nem akarja elvinni a logisztikai szempontból is kedvező helyen levő városból, ám a nagy és jórészt korszerűtlen mostani épületegyüttest nem tudják kihasználni.

A polgármesteri hivatalban elmondták: a többhektáros területen levő győrszigeti üzem - amelyben még 1880-ban kezdődött el a termelés - városfejlesztési szempontból kiváló helyen van, az ingatlan értékesítésével aligha lesz gond. A terület hasznosítására már korábban nemzetközi tervpályázatot írtak ki.

A tervek szerint a helyhatóság a kekszgyártóval közösen megvizsgálja az ipari parkba település lehetőségét, de a tárgyalások során más helyszínek is szóba kerültek. Az üzem sorsa akkor vált bizonytalanná, amikor a Győri Keksz korábbi tulajdonosa, a francia Danone tavaly úgy döntött, hogy a hagyományos kekszgyártást teljes egészében Székesfehérvárra telepíti, írja a Napi Gazdaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!