TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vállalatok többsége csak üzemeltetési szinten foglalkozik saját létesítményeivel, és kevesen ismerik fel, hogy az átfogó létesítménygazdálkodás jelentős költségmegtakarítást jelenthet a cég számára.

Az FM projekt lépései

 • Jelenlegi helyzet és gyenge pontok elemzése
  Terület/épület, forgóeszköz, technikai ellátás, szervezet, személyzet, informatika és interfészek


 • Jövőbeni működés modelljének kidolgozása
  Szolgáltatási portfolió a technikai, infrastrukturális és gazdasági FM részére
  Szempontok: szolgáltatási szint, teljesítmény/rendelkezésreállás, a szolgáltatás költsége


 • Szervezeti koncepció és kialakítás
  Szervezeti felépítés, felelősségek
  Outsourcing, Insourcing
  Folyamatmodellezés teljesítménymérőkkel és mértékekkel


 • Informatikai támogatás kiépítése
  Funkcionális követelmények (technikai/infrastrukturális, közgazdasági/kontrolling)
  Implementáció (ERP, CAFM)
  Rendszerintegráció/interfészek (CAFM, CAD, Számvitel/kontrolling - ERP)
  Kontrolling/vezetői információs rendszer kiépítése

Az Oracle értékesítési tanácsadója, Ágai Szabolcs szintén azt emelte ki, hogy hazánkban a cégek többsége egyelőre csak "fontolgatja a szükséges informatikai beruházásokat a valóban integrált létesítménygazdálkodáshoz". Pedig megfelelő alkalmazásokban nincs hiány. A felhasználóknak azonban tudniuk kell, hogy a hogy az ingatlanok tervezése, hasznosítása, karbantartása, felújítása más-más szoftvereket igényelnek. A különböző profilú cégeknél is eltérő lehet az igény, ezért az alkalmazások kiválasztásánál rendkívül fontos az alapos tervezés. Megfelelő szoftvercsomaggal átfogóan és egységes rendszerben kezelhetőek az ingatlanokkal összefüggő szerződések, a szállítási, műszaki és számviteli adatok, azaz lényegében egyetlen összehangolt rendszerben irányítható a létesítménygazdálkodással járó összes feladat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.