TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2009. április 20. 16:44

Egy brit szervezet tiltakozásul a többtonnányi kidobott papír miatt olyan akciót kezdeményezett, mely során a metrókon utazóknak könyveket adnak az ingyenes lapok helyett.

Ingázóknak adnak díjmentesen könyveket a londoni metróállomásokon, abban a reményben, hogy ezt fogják az utazók olvasni a jövőben. Az akciót szervező Choose nevű non-profit szervezet reményei szerint sokan fognak a jövőben áttérni a könyvekre, amivel ráadásul komoly környezetvédelmi lépés is lenne.

A Choose szerint ugyanis a gyakran érdektelen anyagokkal megtöltött ingyenes lapok csak néhány percig kötik le az utazók figyelmét, majd a szemétben végzik ezek az újságok, ez pedig többtonnányi hulladékkal jár.

A szervezők az első akciót májusban kezdik, négy állomáson fognak könyveket osztani. Majd ezt havonta szeretnék megismételni.

Felállítanak továbbá egy gyűjtő helyet is, ahol a már elolvasott könyveket adhatják le a tömegközlekedést használók.

A Brandrepublic című lap beszámolója szerint a szervezetnek már csak az okoz fejtörést, hogy a könyveket vonzó borítókkal lássák el. Mint az a Choose illetékesei is elmondták, tisztában vannak vele, hogy vonzó csomagolásba kell kínálni a könyveket, hiszen azoknak az aktuális sztárokkal kell versenyezni. Az ingyenes lapok címoldalain ugyanis többnyire ismert arcok tekintenek az utazóközönségre, így egy sablonos könyvborító aligha veheti majd fel a versenyt valamely felkapott szépséggel.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.