<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy brit szervezet tiltakozásul a többtonnányi kidobott papír miatt olyan akciót kezdeményezett, mely során a metrókon utazóknak könyveket adnak az ingyenes lapok helyett.

Ingázóknak adnak díjmentesen könyveket a londoni metróállomásokon, abban a reményben, hogy ezt fogják az utazók olvasni a jövőben. Az akciót szervező Choose nevű non-profit szervezet reményei szerint sokan fognak a jövőben áttérni a könyvekre, amivel ráadásul komoly környezetvédelmi lépés is lenne.

A Choose szerint ugyanis a gyakran érdektelen anyagokkal megtöltött ingyenes lapok csak néhány percig kötik le az utazók figyelmét, majd a szemétben végzik ezek az újságok, ez pedig többtonnányi hulladékkal jár.

A szervezők az első akciót májusban kezdik, négy állomáson fognak könyveket osztani. Majd ezt havonta szeretnék megismételni.

Felállítanak továbbá egy gyűjtő helyet is, ahol a már elolvasott könyveket adhatják le a tömegközlekedést használók.

A Brandrepublic című lap beszámolója szerint a szervezetnek már csak az okoz fejtörést, hogy a könyveket vonzó borítókkal lássák el. Mint az a Choose illetékesei is elmondták, tisztában vannak vele, hogy vonzó csomagolásba kell kínálni a könyveket, hiszen azoknak az aktuális sztárokkal kell versenyezni. Az ingyenes lapok címoldalain ugyanis többnyire ismert arcok tekintenek az utazóközönségre, így egy sablonos könyvborító aligha veheti majd fel a versenyt valamely felkapott szépséggel.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.