2009. április 20. 16:44

Egy brit szervezet tiltakozásul a többtonnányi kidobott papír miatt olyan akciót kezdeményezett, mely során a metrókon utazóknak könyveket adnak az ingyenes lapok helyett.

Ingázóknak adnak díjmentesen könyveket a londoni metróállomásokon, abban a reményben, hogy ezt fogják az utazók olvasni a jövőben. Az akciót szervező Choose nevű non-profit szervezet reményei szerint sokan fognak a jövőben áttérni a könyvekre, amivel ráadásul komoly környezetvédelmi lépés is lenne.

A Choose szerint ugyanis a gyakran érdektelen anyagokkal megtöltött ingyenes lapok csak néhány percig kötik le az utazók figyelmét, majd a szemétben végzik ezek az újságok, ez pedig többtonnányi hulladékkal jár.

A szervezők az első akciót májusban kezdik, négy állomáson fognak könyveket osztani. Majd ezt havonta szeretnék megismételni.

Felállítanak továbbá egy gyűjtő helyet is, ahol a már elolvasott könyveket adhatják le a tömegközlekedést használók.

A Brandrepublic című lap beszámolója szerint a szervezetnek már csak az okoz fejtörést, hogy a könyveket vonzó borítókkal lássák el. Mint az a Choose illetékesei is elmondták, tisztában vannak vele, hogy vonzó csomagolásba kell kínálni a könyveket, hiszen azoknak az aktuális sztárokkal kell versenyezni. Az ingyenes lapok címoldalain ugyanis többnyire ismert arcok tekintenek az utazóközönségre, így egy sablonos könyvborító aligha veheti majd fel a versenyt valamely felkapott szépséggel.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.