2001. november 22. 11:00

Elkészült a kormányzati portál technikai háttere.

December 10-e után vehetik igénybe az érdeklődők a kormányzati portál szolgáltatásait - jelentette be egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen Takács Viktor, a kormányzati portál főszerkesztője.

A http://www.ekormanyzat.hu címen elérhető oldal technikai háttere tíz napja készült el. A főszerkesztő hozzátette: jelenleg az adatfeltöltés, valamint a tartalmi és funkcionális összehangolás zajlik.

A szeptemberben lezárult kivitelezési pályázatot az IBM Magyarország Kft. és három alvállalkozója, a IQSoft Rt., a MÁV Informatika Kft. és a Webigen Rt. nyerte. Az előkészületek bruttó 30 millió forintba, a technikai infrastruktúra 635 millió forintba, a 2001. évi működés költsége pedig 210 millió forintba kerül.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a portál ügyintéző funkciót tölt be, például cég-, gépjármű-, illetve ingatlan információk találhatók majd az oldalon. A készítők kiemelték, hogy fontos szerepet kap az interaktivitás a portálon. Folyamatosan mérni fogják a látogatói igényeket és eszerint fejlesztik majd a portált.