2018. február 6. 09:32

A tervek szerint március közepén már használható is lesz, és a többi kriptóval ellentétben reális tranzakciókra lehet majd használni. Ennek az EU-n belül lesznek a legkedvezőbbek a feltételei.

A Korona Development Team, Jean Stiegermeier, a Wall Street egykori pénzügyi tanácsadójának vezetésével február közepén Budapesten nemzetközi sajtótájékoztató keretében mutatja be a blockchain alapú kriptovalutát, a Koronát. Az új kriptovalutát a tervek szerint március közepe táján Svájcban indítják útjára. Ekkor történik meg a fizetőeszköz ICO-ja (Initial Coin Offering), azaz a Korona piacravezetése.

A valuta kibocsátói azt remélik, hogy a Korona globális fizetőeszközként a mindennapokban rendszeresen használt digitális valutává növi ki magát. A fejlesztők szerint a Korona jobb lesz, mint a Bitcoin, többek között azért, mert az Európai Unión belül vele lehet majd a legolcsóbban, illetve legkedvezőbben vásárolni, ráadásul rögtön a kibocsátás után használható lesz.

A fejlesztők a Koronával való vásárlást reális applikációkba ültették, tehát a fejlesztéssel egy időben már  felhasználói kört is kialakítottak. A jelenlegi kriptovaluták 90 százaléka ugyanis semmiféle reális tranzakcióra nem alkalmas, szinte csak "teoretikus" pénzügyi eszközök. A fejlesztőcsapat több nemzetközileg elismert szakemberből áll. Úgy, mint többek között egy korábbi Wall Street-i pénzügyi befektető, aki egykor a NASA-nak is dolgozott, valamint a fejlesztésben nemzetközileg elismert számítástechnológiai szakemberek vesznek részt.

MTI