2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormányfő szerint a hazai cégek teszik a legtöbbet a kilábalásért. Az ő közreműködésükkel ismét a kontinens egyik példaértékű államává válhatunk.

"A kormány és az ország minden polgára köszönettel tartozik azoknak a tisztességes vállalkozóknak, akik a hátukon viszik ki ebből a válságból az országot, és akik azzal, hogy munkát biztosítanak, Magyarországot ismét Európa egyik gyorsan fejlődő, gyarapodó sikeres országává tehetik" - mondta Bajnai Gordon csütörtökön Mezőberényben.

A kormányfő a Fábafém Bt. új üzemcsarnokának alapkőletételén vett részt, amelyet a társaság közel 200 millió forintos beruházás keretében épít, és amelyhez uniós forrásból 99 millió forintos támogatást nyert. A cég új, 1350 négyzetméteres gyártócsarnokot,  illetve 350 négyzetméteres irodai és szociális épületrészének épít.

A miniszterelnök beszédében magyar társadalom és a gazdaság szereplői elé példaként állította a mezőberényi Fábafém Ipari és Kereskedelmi Bt.-t, mondván, a betéti társaság kicsiben azt teszi, amit nagyban az egész országnak kellene. "Meg kell oldani a mai nap válságát, de gondolni kell a jövőre, gondolni kell arra, hogyan lesz több munka, hogyan lesz Magyarország megint erős" - fogalmazott Bajnai Gordon.

Az alapkőletételt megelőzően Bajnai Gordon Békés megyei látogatása második állomásaként megállt Békéscsaba és Mezőberény között a 47-es számú főút körforgalmánál. Itt elhangzott, hogy a két település közötti útszakasz teljes felújítása 2010. júliusában kezdődhet el. A 4 milliárd 811 millió forint összköltségű beruházáshoz az unió 85 százalékban biztosít forrást. A 12 kilométer hosszú útszakaszt kiszélesítik és megerősítik, a beruházás támogatási szerződését március 10-én írták alá.

Bajnai Gordon mezőberényi programja sorát, egy tizenhét fős, a Jobbik Magyarországért Mozgalom zászlóit lengető társaság többször kiabálta, hogy "hazaáruló, hazaáruló". Atrocitás nem történt. A mezőberényi Fábafém 2007-ben és 2008-ban mintegy 350 millió forintos nettó árbevételt ért el, amely a válság hatására tavaly 260 millióra csökkent. Machó János, a Bt. egyik tulajdonosa úgy fogalmazott, az évből eltelt 2,5 hónap azt mutatja, 2010-ben ismét elérik a korábbi forgalmat. A nagysorozatú esztergált fém alkatrészeket gyártó társaság termékeinek tíz százaléka közvetlenül, hetven százaléka beépített alkatrészként közvetve kerül külföldre, húsz százalékát pedig hazai forgalmazásban értékesítik.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!