2014. június 16. 10:25

850 millió eurós kötvénycsomagot bocsátott ki az ír Ryanair diszkont légitársaság, hogy ezzel finanszírozza flottájának bővítését - közölte a cég honlapján hétfőn.

A légitársaság először bocsátott ki euró kötvényeket, amelyekkel a szeptemberben induló, 180 gépes fejlesztésüket finanszírozzák. Ennek segítségével a következő öt évben 40 százalék feletti növekedést érhet el a légitársaság és a jelenlegi 81 milliós éves utaslétszám 110 millióra emelkedhet.

A Ryanair a Standard & Poor's és a Fitch hitelminősítő szervezetektől is BBB+ besorolást kapott, ilyen magas adósbesorolással egyetlen légitársaság sem rendelkezik - írták.

A kötvényeket az ír tőzsdén jegyzik majd. A diszkont légitársaság tavaly a párizsi légi szalonon jelentette be, hogy 180 737-800 Next Generation repülőgépet vásárol az everetti gyártótól listaáron 15,6 milliárd dollárért.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.