2014. június 16. 10:25

850 millió eurós kötvénycsomagot bocsátott ki az ír Ryanair diszkont légitársaság, hogy ezzel finanszírozza flottájának bővítését - közölte a cég honlapján hétfőn.

A légitársaság először bocsátott ki euró kötvényeket, amelyekkel a szeptemberben induló, 180 gépes fejlesztésüket finanszírozzák. Ennek segítségével a következő öt évben 40 százalék feletti növekedést érhet el a légitársaság és a jelenlegi 81 milliós éves utaslétszám 110 millióra emelkedhet.

A Ryanair a Standard & Poor's és a Fitch hitelminősítő szervezetektől is BBB+ besorolást kapott, ilyen magas adósbesorolással egyetlen légitársaság sem rendelkezik - írták.

A kötvényeket az ír tőzsdén jegyzik majd. A diszkont légitársaság tavaly a párizsi légi szalonon jelentette be, hogy 180 737-800 Next Generation repülőgépet vásárol az everetti gyártótól listaáron 15,6 milliárd dollárért.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.