<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Baross Gábor Társaság keddi tisztújító közgyűlésén Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) volt elnökét választotta elnökké a tagság, a korábbi elnök, Bod Péter Ákos alapító elnökként tevékenykedik tovább - közölte a társaság.

A Baross Gábor Társaság 2003-ban alakult, hogy Baross Gábor szellemiségét ápolja. Az alapítványi formában tevékenykedő társaság célja az volt, hogy  szélsőségektől mentesen vitasson meg gazdasági problémákat, és alakítsa ki azokról az álláspontját. Mind a túlzottan leegyszerűsített liberális nézetektől, mind pedig a demagóg módon mindent elváró illúzióktól függetlenítették magukat - fogalmaznak a közleményben.

A társaság az elmúlt 9 évben 36 alkalommal tartott közös vitaülést, összejövetelt. Az egyik, 2008 júniusi rendezvényükön nagy vihart kavart Orbán Viktor kijelentése, mely szerint hazánk ismét adósságcsapdába került, ezért felvetődhet az adósság-átütemezés vagy az adósság-konvertálás lehetősége is. (lásd: Át akar ütemezni vagy sem Orbán Viktor?)

A tisztújító közgyűlés elnökké Kovács Árpád egyetemi tanárt, az ÁSZ volt elnökét, míg alelnökké Kacskovics Imrét, a SOTE egyetemi docensét választotta. A három alelnök Schulek János, Mitnyan György és Haranghy Csaba lett. Főtitkárrá Boroznaki Árpádot választották.

A korábbi vezetők közül Bod Péter Ákos és Pakucs János alapító elnökként, míg Halzl József, Papanek Gábor és Závodszky Péter alapító társelnökként vesz részt a további munkában.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.