Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Vác Város Önkormányzatát háromszázezer forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, és kötelezte arra, hogy értékelje a Synergon Nyrt. iratkezelő rendszerre beadott ajánlatát - a határozat a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A váci önkormányzat egyszerűsített közbeszerzést kezdeményezett a múlt év szeptemberében iratkezelő rendszer - mint áru - beszerzésére és beüzemelésére, a szükséges betanítással együtt. Három céget, köztük a Synergon Nyrt.-t hívta fel ajánlattételre.

Az egyszerűsített közbeszerzési eljárások értékhatára árubeszerzés esetén 15 millió, szolgáltatásnál pedig 12,5 millió forint volt akkor. Két ajánlatot azért minősített érvénytelennek az önkormányzat, mert túllépte a 15 milliós értékhatárt. A Synergon ajánlatát pedig azért nyilvánította érvénytelennek, mert ugyan a megajánlott 14,4 millió forint alatta maradt a 15 milliónak, de valójában nem árubeszerzés, hanem szolgáltatás volt a tartalma, ezért meghaladta az erre vonatkozó értékhatárt.

A döntőbizottság ezzel szemben megosztotta az ajánlat összegét, és úgy találta, hogy abból 9,4 millió forint az árubeszerzés, így - miután ez a nagyobb hányad - az egész árubeszerzésnek minősül. Így megsemmisítette az önkormányzat közbeszerzést lezáró döntését, és kimondta, hogy értékelni kell az ajánlatot.

Miután a jogsértés reparálható, a döntőbizottság csak háromszázezer forintra bírságolta a váci önkormányzatot.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.