<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Nyílt közbeszerzési pályázatokat ír ki a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) kreatív ügynökségek számára: külföldön Magyarország márkaépítésére, a határon belül pedig a belföldi utak népszerűsítésére.

Az MT Zrt. vezérigazgatója, Horváth Gergely és a cég marketingigazgatója, Dudás Krisztina szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy összesen 100 millió forintra pályázhatnak az ügynökségek, egyben, vagy részletben.

A pályázat pénteken jelenik meg, február 7-én bontják fel a jelentkezéseket, február 11-én hirdetik ki, kik feleltek meg a feltételeknek. A győztest február 28-án nevezik meg, és az ügynökségek márciusban dolgozhatják ki kampányötleteiket. Április 1-től indulnának külföldön és Magyarországon is a márkaépítési, illetve a stratégiai, taktikai kampányok - közölte Dudás Krisztina.

A tenderről azt mondta még: az ügynökségektől újszerű eszközök alkalmazását várják, a megbízás az év végéig szól. Elvárás, hogy az ügynökségek rendelkezzenek magyar saját kampánytapasztalatokkal, illetve szakmai díjakkal. A pontozásnál 55 százalékban a kampány megvalósítási árát, 45 százalékban pedig a kreatív ötleteket veszik figyelembe - közölte a marketingigazgató.

A Dudás Krisztina felhívta a figyelmet, hogy az MT Zrt. szakít az eddigi évek hagyományaival: a tematikus kommunikációt a stratégiai márkaépítés váltja fel az idei évtől. Az országot kell márkává tenni - tette hozzá azzal, hogy az új kampányba beépíthetőek az eddigi turisztikai termékek, így például a bor-, a gasztronómiai és az egészségturizmus is.

A hazai turizmus kapcsán megjegyezte: okot szeretnének adni az utazásra, és azt szeretnék elérni, hogy belföldi utazás értéket képviseljen, váljon trenddé, divattá.

Horváth Gergely szólt arról is, hogy "Új vizeken" címet viseli a cég 2011-es marketingterve. Közölte: az idén 5 milliárd forint az MT Zrt. marketingbüdzséje.

A tenderről azt mondta: a források hiánya miatt az elmúlt években nem írtak ki hasonló pályázatot.

A belföldi kampányról szólva arra hívta fel a figyelmet: mozgalmat szeretnének indítani, azért, hogy a belföldi utazás reális alternatívája legyen a külföldinek. Megjegyezte: a hazai lakosság egyharmada utazik, ők leginkább 4-5 csillagos wellness szállodákat választják belföldi pihenésként.

A vezérigazgató szerint a kampánnyal a jelenleginél szélesebb társadalmi réteget kívánnak megszólítani azzal, hogy belföldön utazni nagyobb anyagi erőfeszítések nélkül is lehet.

A külföld felé szóló kampányról Horváth Gergely azt emelte ki, hogy márkakommunikációt folytatnak majd, ez pedig a hazai gyógyvizek népszerűsítésére épül.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.