2011. február 17. 11:01

Közel 700 ezer járművét hívja vissza világszerte a japán Honda egy defektes rugóalkatrész miatt, amely a motor leállását okozhatja.

Az autógyártó csütörtöki bejelentése szerint a visszahívás a Fit, a Freed és City modelleket érinti.

Eddig a lehetséges műszaki hibával kapcsolatban balesetet nem jelentettek, de legalább 72 panasz érkezett Japánban, és 29 külföldön - közölte csütörtökön a Honda szóvivője.

A visszahívás Japánban 167 ezer, Kínában 156 ezer, Ázsia más országaiban 233 ezer autót érint, és az Egyesült Államokban is 122 ezer jármű átvizsgálását teszi szükségessé.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.