Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Újabb 150 millió forintos követelést jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Neo FM elleni csődeljárásban, mert július közepén lejárt az aktuális médiaszolgáltatási díj fizetési határideje. A rádió most sem fizetett. A rádiót működtető üzleti vállalkozás tartozása ezzel 770 millió forintra nőtt. Az NMHH mindent megtesz a napról napra halmozódó köztartozás behajtása érdekében, olvasható a hatóság közleményében.

Egy hónapja zajlik a csődeljárás a Neo FM ellen. Az eljárás megindítását a sugárzási jogot biztosító szerződés megszűnése után a rádiót működtető csődbe jutott vállalkozás saját maga ellen kérte a bíróságon.

A csődeljárásban az NMHH 770 millió forintos hitelezői igénybejelentéssel élt, amelynek nyilvántartásba vételét kérte az eljárást lefolytató vagyonfelügyelőtől. A Neo FM adósságát túlnyomórészt a felhalmozott és meg nem fizetett díjtartozás, szűkebb hányadát pedig a figyelmeztetésként kiszabott bírságok jelentik. (A Neo FM tartozásai: médiaszolgáltatási díj – 740 millió forint, frekvenciadíj – 6 millió forint, médiaszolgáltatással kapcsolatban kiszabott bírság, kötbér – 23 millió forint.)

Július közepén, az újabb fizetési határidő lejártakor a Neo FM a törvényből következően köteles lett volna befizetni az esedékes negyedéves sugárzási díjat. Miután a rádiót működtető üzleti vállalkozás és annak tulajdonosai a határidő lejártától nem vettek tudomást és nem fizették be a szükséges összeget, az NMHH további 150 millió forintot volt kénytelen a nem teljesítő adóssal szembeni követeléshez hozzátenni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a Neo FM-et működtető csődeljárás alatt álló üzleti vállalkozás által felhalmozott köztartozást minél előbb megfizessék, a nem teljesített médiaszolgáltatási díjrészletek miatt naponta mintegy 2 millió forinttal növekszik az adósságállomány.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.