2008. február 5. 12:04

Bezárja veszteséges ausztráliai gyárát a japán Mitsubishi Motors Corp., mely során a vállalat 930 embernek mondja fel munkaviszonyát. A társaság így próbál meg versenyezni más autógyártók olcsóbb munkabérű országokban működtetett üzemeivel.

A Mitsubishi a nagy autók iránti kereslet visszaesését okolja a gyár veszteségessége miatt. Az üzem évente tízezer autót gyárt, pedig a kapacitása 30 ezer autó készítésére lenne elég. Az ausztráliai gyár összesen 1164 embert foglalkoztat, melyből 930 embernek szűnik meg a munkahelye, jelenti az AFP hírügynökség.

A japán autógyártó „nagyon kedvező” elbocsátási csomagot kínál az érintett dolgozóknak, és együttműködik az ausztrál kormánnyal is, hogy támogassa az alkalmazottak átképzését. „Tény, hogy világszerte visszaesett a kereslet a nagy autók iránt” - közölte Rob McEniry, a vállalat helyi részlegének vezérigazgatója.

A Mitsubishi – amely 1980-ban a Chryslertől vette meg az érintett gyárat – kivonulása után már csak három autógyártó készít járműveket az országban: a Holden, a General Motors leányvállalata, a Toyota Motor Corp. és a Ford Motor Co.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.