Tájékoztatása szerint a 460 millió forintos technológiai fejlesztés keretében egyebek között különféle szeletelő, csomagoló és pácoló gépet vásároltak mind az abdai, mind a mosonmagyaróvári üzem részére. Az új berendezés üzembe helyezésével tudják növelni a gyártás mennyiségét és újfajta védőgázas csomagolási módot vezetnek be.
A társaság az idén hétezer tonna húskészítmény és szárazáru előállításával számol, ez ötszáz tonnával haladja meg a tavalyi mennyiséget. Az ez évi tervezett árbevétel 5,3 milliárd forint, míg tavaly a forgalom 4,76 milliárd forint volt. Az idei eladások 15 százaléka exportértékesítés, a termékeket egyebek között Németországba, Csehországba, Lengyelországba, Szlovákiába és Bosznia-Hercegovinába szállítják.
Egészséges termékek, új arculat
A cég az egészséges életmódot támogató termékprojektjében újfajta húskészítmények gyártását kezdte meg, ezek ízfokozót nem tartalmaznak, alapanyagukat, összetételüket dietetikus szakemberek részvételével alakították ki.
A csomagolástechnikai fejlesztés keretében a Kaiser-termékek új arculatot is kaptak: a csomagoláson látható új dizájn dinamikusabb a korábbinál.
A Kaiser Food piaci részarányát tekintve az ötödik helyen áll, a márkatermékek esetében a szárazáruk szegmensében hatodik, az önkiszolgáló májasok területén első, az összmájasok körében pedig harmadik helyezést szerezte meg magának. Az abdai üzemben felvágottakat, májaskészítményeket, turistaféléket, a mosonmagyaróváriban nyers és füstölt kolbász- és szalámiféléket állítanak elő. A kft. magyar tulajdonban van és 253 munkatársat foglalkoztat.