2014. május 7. 11:16

Az Alstom csoport a március végével zárult pénzügyi évet 28 százalék nyereségcsökkenéssel zárta elsősorban amiatt, hogy csökkentek az eladásai az energetikai üzletágban, amelyet 17 milliárd dollárért megvenne a General Electric (GE).

A március végével záródott pénzügyi évben a cég adózott eredménye 556 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 768 millió euróról.

Az Alstom eladásai a pénzügyi évben 20,27 milliárd eurót tettek ki, gyakorlatilag ugyanannyi volt, mint egy évvel korábban, miközben a működési eredmény 3 százalékkal 1,42 milliárd euróra mérséklődött. Az Alstom a március végével záródott egy évben 21,5 milliárd euró új megrendeléshez jutott, ami kevesebb az egy évvel korábbi 23,77 milliárd eurónál.

Az Alstom Magyarországon az Alstom Hungária Zrt. révén van jelen. Deák László, a cég elnök-vezérigazgatója február végén egyebek között azt mondta, hogy vállalata fejleszti erőmű-szerviz tevékenységét és bővíti az erőművi kutatás-fejlesztési tevékenységét Magyarországon.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.