2007. október 26. 08:24

A Hewlett-Packard (HP) megállapodást írt alá a Közel-Kelet egyik legnagyobb rendszerintegrátor cége, az Atos Origin Middle East (AOME) Group felvásárlásáról. Ezzel a lépéssel a vállalat tovább bővítette tanácsadási és integrációs kapacitását a régióban.

A bahreini központtól irányított független AOME vállalatcsoport több mint 450 főt foglalkoztat Szaúd-Arábiában, Bahreinben, az Egyesült Arab Emirátusokban, Katarban és Líbiában. Ez az integrátorcég hajtja végre a legtöbb SAP-projektet a régióban.

Az akvizíció a várakozások szerint háromszoros stratégiai előnyhöz juttatja a HP-t: kibővíti a cég SAP-képességeit a Közel-Keleten, kiegészíti szakértelmét két fontos piaci célszegmensben – az állami szektorban, valamint az olaj- és gáziparban, továbbá Líbiára és Katarra is kiterjeszti a HP földrajzi jelenlétét a térségben.

A szokásos feltételek teljesülése esetén az ügylet lezárása 2007 novemberében várható, áll a társaság közleményében.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.