1p

Növekvőben van az Easyjet utasforgalma: a brit fapados légitársaság decemberben már 7,7 százalékkal több utast szállított, mint egy évvel korábban, összesen 3,7 milliót. Ezzel viszonylag jól átvészelte az év utolsó hónapjának rendkívüli időjárását, amikor a szakadatlan hóesés és a fagy miatt megbénult a brit légiforgalom, ugyanakkor az Easyjet által használt londoni Gatwick és Stansted repülőterén viszonylag jól zajlott a közlekedés.

A társaság pénteki közlése szerint az év egészében 7,9 százalékkal 49,7 millióra nőtt az Easyjet forgalma. Javult a gépek kihasználtságának a mutatója is, 1,2 százalékkal 87 százalékra.

Korábbi közlés szerint a diszkont légitársaság 154 millió fontos adó előtti eredménnyel zárta a szeptemberrel végződött üzleti évet. Ez majdnem háromszorosa az előző évi 54,7 milliónak. A bevétel 11,5 százalékkal 2,973 milliárd fontra nőtt 2,667 milliárdról.

A tavaszi izlandi vulkánkitörés - a hamufelhő okozta járatkimaradások - nélkül 57 millió fonttal nagyobb lehetett volna a profit. Az Eyjafjöll tűzhányó kitörése a második világháború óta nem látott légtérkorlátozásra kényszerítette Európát.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!