TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A közlekedési szektor jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy az EU GDP-jének mintegy 4%-át adja. (Az ún. saját számlás tevékenység további 1%-kal járul hozzá.)

Állami szerepvállalás, támogatások

A Közösség és hazánk támogatási rendszere alapvetően különböző mind az elvek, mind a szabályozás tekintetében, jóllehet az elmúlt években fokozott volt a törekvés a támogatások EU-konformitásának kialakítására. A közlekedési támogatási rendszerek eltérését jellemzi, hogy

  • a hazai beruházási és működési támogatások nem vagy csak részben felelnek meg a közösségi kritériumoknak,

  • a Közösség a támogatásokat egységes elvek alapján, normatív módon biztosítja, szemben a hazai gyakorlattal.Összefoglaló

Fentiekben átfogó képet kívántunk nyújtani az Európai Unióban kialakult közlekedési szabályozásról, a szolgáltatások és az infrastruktúra helyzetéről. Bemutattuk a magyar közlekedés jelenlegi hiányosságait, a felzárkóztatásához szükséges intézkedéseket.

A jelenleg folyó csatlakozási tárgyalások kiemelt célja, hogy a közlekedési ágazat minél zökkenőmentesebben, fokozatos fejlődéssel tudjon megfelelni a leendő tagságból eredô kihívásoknak.


Forrás: Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma

A cikk előzménye

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.