TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. június 24. 08:19

Az orosz Lukoil és az olasz olajfinomító cég, az ERG SpA közös olajfinomító vegyes vállalatot létesített, amelyben a Lukoil 1,347 milliárd euróért 49 százalékos részesedéshez jutott - jelentette be kedden az ERG.

Az új 2,75 milliárd euró tőkeértékű közös vállalat ellenőrzése alá vonja az ERG szicíliai Isab di Priolo nevű finomítóját. Az ERG részesedése 51 százalék a vegyes vállalatban.

A napi 320 ezer hordó nyersolaj feldolgozói kapacitással rendelkező céghez 99 megawattos erőmű és 745 ezer tonná olaj, illetve feldolgozott termék tároló kapacitás is tartozik. Az ERG a második legnagyobb olasz finomító a piaci részesedés alapján.

A megállapodás értelmében az ERG-nek opciós joga van eladni öt éven belül 51 százalékos részesedését a Lukoilnak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.