<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Chrysler LLC tárgyalásokat folytat a Nissan Motor Co.-val közepes méretű autók közös gyártásáról. Amennyiben sikerül megállapodniuk, úgy az amerikai autógyártó számára a partnerség révén egy radikálisan új üzleti modell nyílna meg, írja a The Wall Street Journal.

A két autógyártó együttműködése nem lenne új az autópiacon. A Nissan áprilisban állapodott meg amerikai társával kisméretű autók gyártásáról a Chrysler tervei alapján, míg az észak-amerikai cég pickup teherautókat gyártana japán partnerének.

Az üzleti lap szerint azóta a két vállalat tárgyalásokat folytat egy olyan megállapodásról, melynek értelmében a Nissan közepes méretű szedánokat gyártana, melyeket a Chrysler a saját neve alatt értékesítene az Egyesült Államokban, írja a Reuters hírügynökség.

„Vizsgáljuk, milyen lehetőségek vannak a további együttműködésre a Chryslerrel” - közölte Pauline Kee, a Nissan szóvivője, azonban nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a The Wall Street Journal értesüléseit.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.