2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Szándéknyilatkozatot írt alá a Volvo és a Rába arról, hogy közösen tekintik át a hazai buszpiaci igények kielégítésének lehetőségeit. A modern tömegközlekedési járművek előállítása a magyar piacra kiforrott technológia alkalmazása mellett, lokalizált gyártással és maximalizált magyar tartalommal történhet - olvasható a két cég közleményében.

A szándéknyilatkozat értelmében a Volvo és a Rába megvizsgálja üzleti együttműködésük kiterjesztésének lehetőségét a hazai autóbuszpiacra. A szándéknyilatkozatban a két fél rögzítette a partneri kooperáció alapelveit, és a megvalósítandó üzleti modell részleteit. A vizsgálat pozitív lezárása esetén a szerződéseket már a jövő év első negyedévében megkötik. A megállapodás szerint a magyarországi gyártás kiforrott termék- és technológiai bázison történik és a járműbe épített hazai tartalom fokozatos lokalizációval elérheti a 30 százalékot: a szándéknyilatkozatban felvázolt együttműködési lehetőség alapján az ipari kooperáció a Rába főegységei és a magyar beszállítói alkatrészek széleskörű alkalmazása mellett valósulhat meg. A felhasznált Rába és más hazai termékek bekerülnek a Volvo globális beszerzési programjába. A felek megállapodtak abban is, hogy a cél a lokalizálás után fennmaradó import teljes körű ellentételezése Rába, illetve hazai gyártású tételekkel.

Az együttműködés megvalósítása jelentős stratégiai előnyöket hozhat mindkét vállalat és a hazai ipar számára is. A magyar döntési központú vállalatnál új munkahelyek jöhetnek létre a hazai igényekre szabott, világszínvonalú termékek gyártásával. Az ellentételezés nyomán tovább bővülhet a Rába-csoport fő kompetenciakörének tekintett Futómű üzletág stratégiai lehetőségeinek köre.

A Rába és a Volvo együttműködése több mint két évtizedre nyúlik vissza. A svéd partnerrel a Rába jelentős üzleti kapcsolatokat ápol. A társaság futómű-komponenseket szállít a svéd gyártó prémium kategóriás tehergépjárműveihez.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!