<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Vilniusba indít közvetlen repülőjáratot a litván nemzeti légitársaság, a flyLAL októberben Budapestről, a litván főváros lesz a Budapest Airport (BA) száz célállomása - közölte a BA csütörtökön.

A flyLAL repülőgépei heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton repülnek majd a két főváros között.

A BA emlékeztet: Skandináviába heti 87 járat közlekedik és folyamatosan nő a kelet-európai célállomások száma is, de a balti országokba, vagyis Litvániába, Lettországba és Észtországba eddig csak átszállással lehetett eljutni.

Hozzáteszik: nemcsak a célállomás, de az azt üzemeltető légitársaság, a flyLAL is új Ferihegyen, a litván nemzeti légitársaság 39. menetrendszerinti fuvarozó a BA palettáján.

Mivel a flyLAL új célállomással gazdagította a repülőtér kínálatát, így élvezheti annak három éves ösztönző programnak az előnyeit, amelyet az év elején hirdetett meg a BA. Ennek részeként a flyLAL az üzemelés első három évében jelentős kedvezményben részesül a leszállási díjakból.

Noszkó-Horváth Péter, Magyarország litvániai nagykövete a közlemény szerint elmondta, hogy az új vilniusi járat közelebb hozza Magyarországot az egész Baltikumhoz és szorosabbra fűzi Magyarország és Európa egyik legjobban fejlődő régiója közötti üzleti, gazdasági és kulturális kapcsolatokat.

A 3,7 milliós Litvánia a legnépesebb állam a Baltikumban, hétszázezer lakosával pedig Vilnius a legnagyobb város. Pécs 2010-es "szereplését" megelőzően jövőre Vilnius lesz Európa kulturális fővárosa, az eseményre több százezer látogatót várnak.

A flyLAL litván légitársaságot is birtokló LAL befektetési csoport pályázott a Malév megvásárlására a 2006 szeptemberében kiírt tenderen.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.