2008. december 15. 10:39

Hámori Barbara 2009. április 1-től megválik jelenlegi programigazgatói pozíciójától, hogy új szakmai kihívásokat keressen – döntöttek közös megállapodással a Viasat3 és TV6 csatornákat üzemeltető Viasat Hungária Zrt-vel.

Hámori Barbara

Hámori 2003 júliusában csatlakozott a Viasat3-hoz, amely akkor körülbelül három százalékos kereskedelmi közönségarányú csatorna volt, mára a kereskedelmi televíziós piac harmadik legnagyobb szereplője, 2008 novemberében 7,6 százalékos kereskedelmi közönségaránnyal zárta a hónapot. Kocsis Attila, a Viasat Hungária Zrt. vezérigazgatója szerint „a csatorna és egyben a magyarországi vállalkozás sikerének egyik legfontosabb szereplője” távozik ezzel a cégtől.

Az MTG cégcsoportban regionális programigazgatói szerepet is egy éven át betöltő Hámorinak a Viasat3 mellett a bolgár Diema csatornák elindításában, illetve a szlovén TV3 felvirágoztatásában is jelentős szerepe volt. Emellett a 2008 januárjában elindított TV6 csatorna programkoncepciójának kidolgozásában és sikerre vitelében is érdemei vannak. Hámori 2009. március 31-ig áll hivatalosan a csatorna alkalmazásában, az átmeneti időszakban hatásköre és részvétele a napi munkában fokozatosan szűkülni fog.

Molnár András

Szintén távozik a cégtől az elmúlt 5 év sikereinek egy másik kulcsembere, Molnár András, aki különböző terjesztési- és értékesítési pozíciókban - legutóbb üzletfejlesztési vezetőként - dolgozott a vállalkozásnál, áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Molnár 2003-ban friss diplomásként került a csatornához, szakmai rátermettségének, kitartó munkájának és elkötelezettségének köszönhetően 2008 elején a cég menedzsmentjének is tagja lett. Közreműködött többek között a VIASAT3 kábeles díjrendszerének piaci bevezetésében, valamint több, a cégcsoporthoz tartozó tematikus kábelcsatorna (Viasat Explorer, Viasat History) elindításában.

A szakember 2007 januárja óta a magyarországi vállalkozás összes non-spot bevételéért volt felelős. Kocsis Attila vezérigazgató szerint „András olyan kiváló csapatjátékos, nagyszerű ember, akinek hiányát nemcsak a saját területén, hanem az egész cégnél érezni fogjuk.” Molnár 2009. január 9-ig marad jelenlegi pozíciójában.

További karrier híreket Egyről a kettőre rovatunkban olvashatnak.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.