2009. július 16. 16:31

A Magyar Posta Zrt. új küldemény-feldolgozó, úgynevezett video-kódoló üzemet létesített Szigetváron.

Új video-kódoló üzemet létesített a Magyar Posta, a 120 millió forintos beruházás mintegy száz embernek ad munkát a hátrányos helyzetű kistérségben.

A csütörtöki ünnepélyes átadáson Herczog László szociális és munkaügyi miniszter hangsúlyozta: a száz munkahely létesítése nagy segítség a foglalkoztatás szempontjából hátrányos térségnek. A tárca foglalkoztatásukat egy éven át bér- és járuléktámogatással segíti.

Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a videó-kódoló szigetvári létesítése része a Magyar Posta 2013-as piacnyitásra való felkészülésének, hozzájárul a társaság versenyképességének javításához.

A levelek szortírozása a társaságnál nagyrészt gépi technológiával történik, a munkát azonban nehezítik a kézzel írott levelek. A video-kódolás során a gépek által olvashatatlan címzéseket a posta új munkatársai "azonosítják", és megadják a további gépi feldolgozáshoz szükséges adatokat.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.