<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az OLAF jelentésében említett tanácsadó cégekkel kötött szerződések miatt nemcsak Magyarországon nyomoznak - derül ki a legfőbb ügyész válaszából.

Nagy port kavart a 4-es metró beruházása idehaza, viszont nemcsak nálunk nyomoznak az ügyben, mint az a legfőbb ügyész Hadházy Ákos parlamenti képviselő kérdésére adott válaszából kiderül.

Polt Péter válasza szerint az Alstom Transport SA-val kötött metrókocsi beszerzésre vonatkozó szerződésekkel kapcsolatban "tudomása szerint" a magyar mellett az Egyesült Királyság hatóságai is folytatnak büntetőeljárást. A legfőbb ügyész hangsúlyozza: "hatóságaink között az információcsere és a koordináció folyamatos".

Akárcsak a hazai eljárás során, úgy a brit esetben is az OLAF-jelentésben említett tanácsadó cégekkel kötött szerződések a nyomozás tárgyát képezik.

Magyarországon az Alstom Transport SA-val kötött szerződés kapcsán 2011. január 3-án, vagyis még az OLAF vizsgálatának indulása előtt egy évvel, a Fővárosi Önkormányzat feljelentése nyomán hűtlen kezelés gyanúja miatt került sor nyomozás elrendelésére - írja Polt. 2016. szeptember 16. után a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda helyett már a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálódott és a nyomozás már vesztegetés gyanújára is kiterjedt.

Legutóbb 2017. április 3-ig hosszabbították meg a nyomozás határidejét, az azonban egyáltalán nem biztos, hogy ekkor be is fejeződik. Polt Péter szerint a nyomozás "végső lezárása jelenleg nem prognosztizálható".

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.