A gasztronómiai komplexum 105 egységből állna. A tervek szerint több tucat ország gasztronómiai értékeit mutatnák be, múzeumot hoznának létre és itt helyeznék el a Gasztronómiai Világszövetség emelt szintű szakképző központját.
Az új befektető, vagy befektetők bevonására azért van szükség, mert a korábbi kivonult a válság miatt.
Szob helyett a beruházást a Közép-Dunántúlon valósítanák meg, és ehhez helyi önkormányzatok csatlakozását várják. A területet a vállalkozás 99 évre venné bérbe.
A Gastrolandot - a 2007. évi tervek szerint - az idén kezdték volna el építeni, és 2011-12-re készült volna el. Az üzleti terv napi 10 ezer látogatóval, évi 3,2 millió vendégéjszakával számolt. Az elképzelések alapján 400 új munkahely jönne létre.
MTI/Menedzsment Fórum