2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Várhatóan márciustól bevezeti az internetes jegyrendelést a MÁV Start Zrt. Az sms-sel történő jegyfizetés bevezetését szintén jövőre tervezi a vállalat, számol be a Napi Gazdaság.

A MÁV-Start Zrt. gőzerővel dolgozik az internetes jegyvásárlás bevezetésén, az erre vonatkozó szerződést már aláírták a MÁV Informatikával, amely maga állja a beruházás költségeit - közölte Mosóczi László elnök-vezérigazgató. A MÁV-Start cserébe a következő öt évben rendelkezésre állási díjat fizet a cégnek, a MÁV Informatika pedig üzemelteti is a rendszert.

A vezérigazgató szerint amennyiben ez karácsonyra működik, Budapesten megkezdik a tesztüzemet, s márciusban jön az országos kiterjesztés, először az Intercity-vonalakon. Így a jövőben az utas interneten megrendelheti jegyet: az elektronikus fizetés után kap egy kódot, amit be kell írnia az állomásokon található terminálba, amely ezután kiadja a jegyet. A sms-ben történő jegyfizetés bevezetését jövőre tervezik.

Felsmann Balázs, a közlekedési tárca szakállamtitkára szerint várhatóan 2008 elején írják ki a pályázatokat a gazdaságtalannak ítélt vonalak üzemeltetésére. Az még nem ismert, hogy ez hány vonalat érint a tárca által megjelölt harmincnyolcból, számol be a Napi Gazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!